ordner

Geneeskunde is natuurlijk een van de mooiste en belangrijkste studies die je kunt kiezen. En het is niet voor niets ook een van de zwaarste en langste. Als je geneeskunde studeert kun je verwachten dat je niet na vier jaar klaar bent met studeren. Je bent zeker zeven jaar voordat je een gespecialiseerde dokter bent. Maar eigenlijk zul je ook tijdens je carrière een leven lang leren. De medische wetenschappen zijn constant in ontwikkeling. Werken als beginnende dokter kan intimideren en spannend zijn.  Maar het geeft ook gigantisch vele voldoening om mensen te helpen. In dit artikel bespreken we hoe het is om te werken als beginnende dokter.

Administratie

Als dokter wil je natuurlijk bovenal bezig zijn met het helpen van mensen. Maar helaas komt er bij het werk ook gigantisch veel administratie kijken. Je zult dokters net zo vaak met ordners in de weer zien als dat ze met patiënten bezig zijn. Gelukkig wordt het wel steeds efficiënter en het hoort vooral bij het begin van je carrière. Later in je carrière zul je zelf assistenten hebben die dit voor je doen. Administratie is misschien niet het leukste werk maar het is wel ontzettend belangrijk om fouten te voorkomen en zo ook patiënten te helpen.

Lange shifts

Zeker wanneer je in een ziekenhuis werkt zul je over het algemeen lang werken en ook op alternatieve tijden. Werken als dokter is niet werken tussen negen en vijf en daarna lekker naar huis. In plaats daarvan zul je over het algemeen vaker tien tot twaalf uur werken en ook vaak gedurende de nacht actief zijn. Een vriend van mij werkt op de eerste hulp en is dus vaak de hele nacht in de weer met mensen die het ziekenhuis binnen komen helpen. Werken als dokter is dus niet voor mensen die graag een standaard ritme willen aanhouden.

Perfectionistisch

Het is ontzettend belangrijk dat je als dokter een perfectionist bent. En dit is ook logisch want elke patiënt wil natuurlijk een dokter die haar uiterste best doet. Je zult ontzettend precies te werk moeten gaan en waarschijnlijk je hele leven toewijden aan je werk. Dit kan er dus voor zorgen dat het lastig is om een sociaal leven te hebben zeker als je net begint als dokter.

Scrubs

Alhoewel het een comedy is, is het een van de meest accurate televisie series die laat zien wat het is om een dokter te zijn. Daarom kunnen we deze serie ten zeerste aanraden.