speelroom

Het speelgoed van de kinderen, het ligt overal door het gehele huis. Niets is frustrerender dan dat je in de avond een pijnlijke stap maakt op een klein stukje lego. Kinderen laten nu eenmaal hun speelgoed liggen en dat is niet altijd prettig. Het speelgoed blijft natuurlijk niet in de eigen kinderkamer, maar gaat ook mee naar de woonkamer, badkamer en soms vind je zelf speelgoed in de woonkamer. Om van al deze problemen af te zijn kun je kiezen voor een speelkamer. Met een speelkamer creëer je slechts één kamer  voor je kinderen. De kamer is alleen om te spelen en om het speelgoed te bewaren.

Voordelen van een speelkamer

Er zijn vele voordelen bij een aanschaf van een speelkamer. Wanneer jouw kind een vriendje meeneemt, kunnen zij volledig hun gang gaan in de kamer. Doordat de kamer alleen bedoeld is om te spelen, kan je kind al het speelgoed laten liggen. Je kind kan de volgende dag weer vrolijk verder spelen.

Het is helemaal mooi als jouw kind bezig is met zijn zogeheten ‘project’. Vooral in vakanties is te zien dat kinderen fantasierijke projecten hebben tijdens het spelen. Het bouwen van een hut, het maken van een treinbaan, bouwprojecten van lego, je kent het wel. In de vakanties kan jouw kind hier iedere dag zijn gang gaan, en kun jij lekker een boek lezen in de woonkamer!

Wat voor speelgoed in de speelkamer?

Voor jonge kinderen is het natuurlijk leuk om speelgoed te hebben zoals een knikkerbaan of een houten treinbaan. In de speelkamer kunnen zij hun eigen gang gaan, en kunnen zij ongestoord spelen. Voor oudere kinderen kun je van de speelkamer ook een gamekamer maken. Door zitzakken en een gameconsole te plaatsen, kunnen zij hun eigen gang gaan.

Tevens is een speelkamer te gebruiken voor speelgoed waar elders in het huis geen ruimte voor is. Wat is er nu mooier dan een eigen voetbal tafel in  huis te hebben. Een voetbal tafel is niet alleen leuk voor je kinderen, maar ook voor jezelf. In een aparte kamer heeft niemand er last van, maar kun je wel fanatiek spelen.

Zo zie je maar dat er vele voordelen zijn bij het aanschaffen van een aparte speelkamer. Je zult geen losse, kleine stukjes speelgoed vinden door het gehele huis en kinderen zijn zelf verantwoordelijk om de spullen op te ruimen. Ook is de ruimte geschikt om groter speelgoed neer te zetten of om een aparte kamer te creëren om te gamen. Je kunt veel doen met een extra kamer, succes met het inrichten!