We willen natuurlijk allemaal slim met ons geld omgaan, zeker in deze onzekere tijden. Maar dat betekent niet dat je op je centen moet gaan zitten. Ze zeggen immers niet voor niets: geld moet rollen. Maar dan natuurlijk wel op een verstandige manier. Als je je geld vasthoudt, verdien je er niet meer aan terwijl je heus wel extra kan verdienen met geld dat je al hebt. In deze blog vertel ik je daar meer over, lees je mee?

Alles beleggen wat je over hebt

Beleggen is een slimme manier van geld dat je niet gebruikt, inzetten. Je verdient zoals het ware meer geld, met het geld dat je dus hebt. Als je wil starten in de wereld van beleggen, is het handig om van tevoren wat onderzoek te doen. Misschien denk je bij beleggen aan enorme bedragen en grote risico’s, maar dat hoeft helemaal niet. Veel mensen die net beginnen met beleggen, beginnen met kleine bedragen. Je zou zelfs alle bedragen die je uitgeeft op een dagelijkse basis kunnen afronden naar boven. Op hele euro’s bijvoorbeeld, die extra centen zet je opzij en daar maak je een bedrag van wat je uiteindelijk kan gaan beleggen. Dit is een slimme manier van beginnen met beleggen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon beginnen met grotere bedragen. Het is aan jou.

Hoe weet je wat slim is?

Waar je op moet beleggen, hangt af van de markt. En die markt, die verandert nogal vaak. Op één dag kan die van hot naar her schieten. Er zijn een hele studies aan gewijd als het gaat om de markt en het beleggen. Dus waar kun je vanuit gaan? Gelukkig zijn er websites en apps die je kunnen helpen.

Alles over de cryptokoers

Zo’n website is bijvoorbeeld Cryptokoersgids. Op deze website staat aangegeven hoe het met een bepaalde koers gaat. De cryptokoersgids, is dus precies zoals de naam suggereert een gids als het gaat om de wereld van het beleggen en de cryptomunt. Zij geven meer informatie over deze online valuta. Cryptomunten zijn namelijk een heel nieuw betaalmiddel. Maar net zo valide als het geld dat we tegenwoordig kennen, zoals de euro bijvoorbeeld. Niet geheel onhandig dus om daar meer van weten en daar vroeg bij te zijn

Zo haal je meer uit je geld

Door te investeren, kan het zomaar zijn dat je geld meer waard wordt. Iets dat met de gewone valuta minder snel gebeurt. Ga altijd verantwoordelijk om met het geld dat je investeert en denk hier goed over na. Maak weloverwogen keuzes, geen gehaaste. Daar zal je het meeste profijt van hebben.