Veel mensen zijn momenteel op zoek naar een nieuwe baan. Zij kunnen door reorganisatie niet bij hun huidige werkplek blijven, zijn net klaar met een studie en op zoek naar een startersfunctie of zijn simpelweg toe aan een carrièreswitch. Het kan een flinke uitdaging zijn om je goed te oriënteren op de arbeidsmarkt. Je wilt natuurlijk geen overhaaste beslissing maken en voor iets gaan dat goed bij jouw functieprofiel past, maar vaak is er ook sprake van enige tijdsdruk. Je weet bijvoorbeeld dat je contract binnenkort afloopt en moet een baan hebben om je maandelijkse vaste lasten te kunnen betalen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer door allerlei vacaturewebsites. In deze blog lees je meer over drie beroepen die wellicht iets voor jou zijn.

Etaleur

Een etaleur is iemand die zorg draagt voor de inrichting van een winkel en voor de presentatie van de aanwezige producten in de winkel. Etaleurs werken dan ook meestal in de detailhandel of in dienst van een grootwinkelbedrijf. Etaleurs zijn vaak onwijs creatief, maar moeten hierbij wel op een professionele manier te werk gaan en alles tot in de puntjes uitwerken. Je bent nu eenmaal verantwoordelijk van de uitstraling van een winkel en daarmee het merk achter de winkel. In opdracht van de opdrachtgever breng je het uiterlijk van de winkel in kaart. Hierbij werk je met verschillende materialen en gereedschappen. Uiteraard werk je alles uit aan de hand van de wensen en ideeën van de opdrachtgever. Wanneer een opdracht niet realistisch blijkt, moet je dit kunnen herkennen. Zodra je enige ervaring hebt kun je als teamleider werken bij grotere projecten.

Transportplanner

Een transportplanner regelt het transport van goederen voor een bedrijf of bijvoorbeeld binnen een transportbedrijf zelf. Goederen kunnen vervoert worden over de weg, het water, het spoor en in de lucht. Daarom heb je als planner een grondige kennis nodig van de internationale infrastructuur om een zo gunstig mogelijke route uit te zetten. Hierbij houd je rekening met de omlooptijd en het budget. Die kennis doe je op tijdens een opleiding, vaak binnen het bedrijf, en ervaring. Je draagt ook zorg voor de indeling van de goederen in het vervoersmiddel. De goederen moeten in de juiste volgorde worden ingeladen en de ruimte moet optimaal benut worden.

Rijinstructeur

Het beroep rijinstructeur spreekt voor zich. Je helpt mensen om vaardige en sociale weggebruikers te worden. Wist je dat de opleiding als rijinstructeur je een baangarantie van 99% biedt? Wil je rijinstructeur worden, dan leer je eerst de theorie, daarna de praktijk en vervolgens combineer je beide facetten tijdens een stage met aansluitend examen op de werkplek. Na succesvolle afronding van het examen ontvang je de officiële bevoegdheidspas autorijbewijs B, namens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.