Vanwege de lang aanhoudende corona crisis zit een vakantie er voorlopig niet in. Toch zijn ontzettend veel mensen erg aan een klein vakantietje toe. Daarom zijn de thuisvakantie en de Nederlandse vakantie erg populair geworden. Zelf was ik erg aan deze laatste categorie toe. Thuis kan ik toch wat minder goed ontspannen dan op vakantie. Daarom heb ik besloten om naar mijn lievelingsstad van Nederland te gaan: Utrecht. Door in Utrecht een hotel te boeken kun je corona-proof op vakantie gaan zolang je je aan de regels houdt. Utrecht is namelijk een prachtige stad waar ook in deze tijden genoeg te doen is om je een heel weekend te vermaken. Boek daarom snel een hotel utrecht centrum om deze leuke stad te ontdekken.

 

Een hotel Utrecht centrum op steenworp van de leukste hotspots

Als je een hotel in het centrum van Utrecht boekt zit je slechts vijf tot tien minuten van de leukste hotspots vandaan. Het Centraal museum en het Universiteitsmuseum zijn enorm leuke locaties als het slecht weer is. Daarnaast is gewoon rondlopen door de stad ook prachtig, omdat overal mooie en schattige grachtjes zijn en de prachtigste bomen waaien. Voor kinderen is het Nijntje museum ook een must. Ook kun je in Utrecht heerlijk genieten op een terrasje, omdat zowel het Neude als Janskerkhof grote pleinen zijn vol met genoeg terras plek. Een extra unieke plek om wat te eten of te drinken is in de werfkelders langs de grachten. Als het weer het toelaat kun je buiten zitten en zit je maar een paar centimeter van het water af. Ook zijn er in de binnenstad veel markten, en in het bijzonder de unieke stoffenmarkt! Tot slot kun je nog de Domtoren en het Domplein bezoeken, ook al zit de Domtoren momenteel helaas ingepakt. 

 

Het Utrecht van de locals

Vroeger heb ik zelf in Utrecht gestudeerd, dus ik weet als voormalig local ook wat plekjes die niet op de VVV-website staan. Ten eerste is een kijkje nemen in het recent verbouwde postkantoor zeker de moeite waard, waar nu de openbare bibliotheek zit. Deze is prachtig van binnen. Ook is een van de leukste manieren om de stad te zien via een kanotocht door de grachten. Ook als je Utrecht al wel kent als stad zie je het vanaf de gracht vanuit een heel nieuw perspectief, wat superleuk is! Wil je de drukte juist een beetje ontlopen, dan kun je richting de Uithof en Amelisweerd gaan. Haal dan voor 24 uur een OV fiets, dat kost maar een paar euro, want deze locaties zijn heel goed te fietsen en de weg ernaartoe is prachtig! Er zijn veel kastelen, sloten, en burchten in die omgeving, dus overal is wel wat te ontdekken. Ook kun je dan een bezoekje brengen aan de Botanische Tuinen op de Uithof, die echt prachtig zijn!