Pakket bezorgers kregen het de laatste jaar al steeds drukker maar we te maken hebben met het Coronavirus is die alleen nog maar toegenomen. PostNL en andere soortgelijke bedrijven draaien overuren en rijden dagelijks wel 9 tot 10 uur per dag om ieder huishouden te voorzien van hun bestelde pakketten. Deze pakketten zijn afkomstig van online bestelling bij winkels maar ook op marktplaats wordt er wat afgeshopt. Misschien heb jij zelf laatst wel iets op dit platform geplaatst en ben je nu dan ook benieuwd hoe je jouw pakketje het beste kan versturen. In dit blog vertellen we je dat graag stap voor stap.

Wat wil je versturen?

Het eerste wat handig is om te weten is natuurlijk wat je wil gaan versturen. De inhoud bepaalt namelijk of je het via een brief gaat versturen, via een brievenbuspakketje, via een normaal pakketje of door middel van een aangetekende brief of (brievenbus)pakket. De meest standaard manier van verzenden is door middel van een brief of pakketje. Voor welke optie je kiest hangt af van het gewicht, de maat en het land waar je het pakket naar toe wilt sturen. Verstuur je bijvoorbeeld iets van 25 gram? Dan is dat licht genoeg om via een brief verstuurd te worden. Is de inhoud van jouw zending zwaarder dan één kilo? Dan zul je een pakket moeten versturen. Hoe groter of zwaarder je pakketje, hoe meer je uiteindelijk gaat betalen.

Hoe ga je het verpakken?

Weet je inmiddels hoe je, je zending gaat versturen? Dan ben je klaar om je zending te gaan verpakken. Een envelop of kartonnen doos zijn het meest voor de handliggend maar ook een (speciale) tassen, zakken of kartonnen kokers worden steeds vaker gebruikt. Wat het meest geschikt is voor jouw zending hangt af van het formaat en de vorm. Zorg er wel ten alle tijden voor dat het verpakkingsmateriaal sterk genoeg is voor de zending. Dit houdt in dat het niet te snel mag schuren en het moet ook enigszins waterbestendig zijn. Je weet tenslotte nooit wat er allemaal met je pakketje gebeurt. Is je zending breekbaar? Zorg er dan voor dat je dit duidelijk op de doos zet. Daarnaast help je jezelf er ook mee door de inhoud stevig te verpakken. Gebruik bijvoorbeeld extra papier, oude handdoeken of een kussen om eventuele klappen op te vangen. Wees liever iets te voorzichtig dan dat straks je zending niet heelhuids is aangekomen.