kinderschoenen

Ben jij ook net mama geworden en moet je je eerste paar kinderschoenen aanschaffen? Dan vraag je je misschien ook wel af wat de juiste schoenen zijn voor jouw kind. Kiezen is soms helemaal niet makkelijk in een wirwar van keuzes. En je hebt vast wel gemerkt dat het aanbod ontzettend groot is. Daarom hebben wij van kiezen en delen een aantal tips op een rijtje gezet die het keuzeproces kunnen vergemakkelijken. Lees gauw verder!

Goede kinderschoenen

Voordat we naar het leuke gedeelte gaan, willen we je op het hart drukken dat goede kinderschoenen ontzettend belangrijk zijn. Je kind leert hier namelijk op lopen en legt zijn of haar basis in deze schoenen. Daarom moeten de schoenen vooral goed zitten. Hieronder volgen een aantal tip waar je op moet letten.

  1. Kinderschoenen moeten de juiste maat hebben en dit zowel in de lengte als in de breedte. Kijk dus goed of je kind een smalle of brede voet heeft. Een hoge wreef heeft of misschien wel platvoeten. Het is dus ook erg belangrijk dat je de voetjes van je kind goed opmeet voordat je de schoenen koopt.
  2. Kinderschoenen zijn best achteraan gesloten met een nauwelijks tot niet indrukbare hielomsluiting. Ook een goede pasvorm rond de hiel is erg belangrijk.
  3. Kinderschoenen hebben bij voorkeur een aanpasbare sluiting: veters of klittenband. Dat is gemakkelijk als de voetjes van je kind wat zwellen.

Leukste kinderschoenen

En nu dan het leuke gedeelte. We willen namelijk allemaal leuke schoenen hebben en als kersverse mama wil jij natuurlijk dat je kind er leuk uitziet! Tegenwoordig komen kinderschoenen in allerlei soorten en maten. Als je in beeld hebt gebracht wat voor soort schoenen het beste zijn voor de voeten van je kind, kan je kijken naar welke stijl je het leukste vindt. Ga je voor sportief of netjes? Veters of klittenband? Felle kleuren of juist donkere schoenen? Let wel goed op de kwaliteit van de schoen. De duurste schoen is trouwens niet persé de beste kinderschoen. Betrek je kind vooral ook in het proces. Vooral als ze wat ouder zijn hebben ze al een eigen smaak. Mijn dochter kon met 20 maanden al heel goed kiezen wat zij zelf leuk vond! Zo was het kopen van schoenen een stuk makkelijker aangezien zij uit twee paar schoenen meteen al wist welke zij het leukste vond. Uiteindelijk zijn de leukste kinderschoenen, de schoenen die jouw kind het mooiste vind!