Sinds de pandemie die nu de afgelopen maanden over de wereld woedt, zijn ontzettend veel mensen vanuit huis gaan werken. Thuis werken blijkt voor een groot deel van de werkende bevolking hartstikke goed mogelijk. Via apps zoals Zoom kan er gemakkelijk vergaderd worden en natuurlijk wordt sowieso heel veel van ons werk tegenwoordig op computers en via het internet gedaan. Maar je wilt thuis natuurlijk wel een fijne werkplek creëren en wanneer je thuis werkt zijn er ook een aantal valkuilen om te vermijden. In dit artikel bespreken we hoe je het perfecte thuiskantoor kunt creëren.

Goede bureaustoel

Op je werk is het ontzettend belangrijk dat je een fijne bureaustoel hebt waar je lange dagen in kunt zitten. Ergonomische bureaustoelen zijn de norm en je wilt natuurlijk niet thuiskomen met last van je rug. Wanneer je thuis gaat werken is het vanzelfsprekend net zo belangrijk om dergelijke ergonomische bureaustoelen te hebben waarop je een dag lang kunt zitten.

Rustige plek

Wanneer je thuis werkt wil je eigenlijk een aparte ruimte hebben waar je het werk doet. Deze plek moet natuurlijk rustig zijn en je wilt niet gestoord worden door bijvoorbeeld je kinderen. Maar het is ook belangrijk om een specifieke, afgezonderde werkplek te hebben omdat je op deze manier werk en je privéleven gescheiden houdt. Wanneer je normaal gesproken naar kantoor gaat dan weet je dat je werkdag voorbij is wanneer je het kantoor verlaat. Maar wanneer je thuis werkt gebeurt het al snel dat je privétijd en je werktijd moeilijker gescheiden blijven. Op deze zul je uiteindelijk al snel last krijgen van extra stress aangezien je het gevoel hebt altijd met werk bezig te zijn. Je zult tijdens je vrije tijd niet echt relaxen. Of je merkt dat dat tijdens werktijd je minder productief bent omdat er meer privézaken doorheen komen. Zorg daarom voor een rustige werkhoek die gescheiden is van de rest van je woning. Wanneer je achter je thuisbureau focus je dan ook echt op werk.

Gebruik een monitor

Het is natuurlijk prima mogelijk om vanaf je laptop te werken maar een monitor is een stuk beter voor je ogen aangezien de monitor vaak een stuk groter scherm is dan het scherm van je laptop. Maak gebruik van een displayport voor hoogwaardige kwaliteit beeld. Er zijn ook apps die het licht van het scherm zachter maken waardoor het scherm minder vermoeiend is voor je ogen.