Afgelopen najaar ben ik voor het eerst bevallen. En niet van een baby, nee ik was zwanger van een tweeling. Als je voor het eerst moeder of vader wordt verandert er veel. En in ons geval was het meteen een extra omschakeling omdat we van nul naar twee kinderen gingen, zonder tussenfase. Dit was best even wennen kan ik je vertellen. Met kleine kinderen gaan veel dingen toch even anders dan als je een volwassen huishouden bent. In deze blog bespreek ik mijn ervaringen met jullie en vertel ik je waar wij zoal tegen aanliepen.

Slapen

Iedere nieuwe vader of moeder zal zich meteen in dit stukje herkennen: als je vader of moeder wordt is je slaaprust niet meer wat het geweest is. Je hoort veel andere ouders hier van tevoren over praten, maar echt voorstellen kun je je het vaak niet. Maar helaas zijn alle verhalen die je hierover hoorde waar. Als je ouder wordt kan je je slaap, vooral in het eerste jaar, wel afschrijven. Nachten van 5 uur zijn geen uitzondering, en ook dan moet je er soms tussendoor uit. Ik kwam erachter dat het heel belangrijk is dat het belangrijk is dat je deze periode écht samen met je partner doormaakt. Blijf elkaar ondersteunen en opvangen waar mogelijk. Spreek af wie wanneer even een dutje kan doen om bij te tanken. Deze periode kost echt veel energie, maar geloof me: het gaat weer over.

Spullen

Een baby heeft veel spullen nodig. Als je een dagje weggaat sta je echt te kijken met wat je allemaal mee moet nemen: luier-tas, extra kleertjes, een kinderwagen, een zitje voor in de auto… noem maar op! En in ons geval hadden we al deze spullen keer twee nodig, nou daar was geen beginnen aan. Daarom hebben we besloten om op zoek te gaan naar een goede, kwalitatieve en veilige gezinsauto. Zo kunnen we alles zonder problemen mee nemen, en is er zelfs nog ruimte voor onvoorziene benodigdheden. Na een zoektocht kwamen we uit bij de volvo v70 occasion. Echt een top auto!

Contact

Wat ons ook heel erg opvalt is dat je met kinderen op heel veel aanspraak uit de omgeving kan rekenen. Hier hadden wij van tevoren niet bij stil gestaan, maar er zijn al heel veel momenten voorgekomen waar iemand een gesprek met ons begon over de kinderen. En dat is hartstikke leuk! Zo kan het gebeuren dat we ergens aan het wandelen zijn, en dat iemand ons aanspreekt en we zo een halfuur aan het kletsen zijn. Veel mensen vinden het leuk om vragen te stellen over de kinderen, en zelf hun verhaal te doen over hun (klein)kinderen. Hartstikke gezellig!