Balenciaga

Steeds vaker zie ik op straat het merk Balenciaga opduiken! Ze hebben hele toffe designs, in heel veel verschillende stijlen! Inmiddels ben ik helemaal fan, en wil dan ook graag jullie meer over dit merk vertellen! In deze blog lees je waar het merk Balenciaga vandaan komt en wat je allemaal kunt kopen. Veel leesplezier!

Het merk Balenciaga en haar visie op de wereld

Het merk Balenciaga is al een eeuw oud! Oprichter Cristobal Balenciaga opende zijn eerste boetiek in San Sebastian, Spanje in 1917. Hij werd al snel een erkende designer, en zelfs het Spaanse koningshuis droeg zijn ontwerpen. Toen de Spaanse burgeroorlog uitbrak, verhuisde hij naar Parijs. Daar had hij bijna direct grote successen. Inmiddels is zijn merk uitgegroeid tot een van de bekendste designer-huizen van de wereld. Wereldberoemde designers die we vandaag kennen zijn in de leer geweest bij Balenciaga! Denk aan Oscar de la Renta en Hubert de Givenchy. In 1968 sloot Balenciaga de deuren. In 1986 kreeg Jacques Bogart de rechten voor het huis, en opende met een nieuwe lijn. Sindsdien is het merk weer in haar oude glorie hersteld. Zo mochten ze ontwerpen voor het Franse team van de Zomerspelen van 1992, en de grootste wereldsterren droegen en dragen de kleding. Inmiddels is het merk voornamelijk gevestigd in Amerika, en dat is te zien aan de wat stoerdere ontwerpen. Het chique Parijs is wat weg, en de kleding en schoenen zijn meer aantrekkelijk voor een breder publiek dan ervoor.

De visie op de wereld

Balenciaga is naast het produceren van kleding en schoenen ook bezig met hoe ze de wereld kunnen verbeteren. Voor de herfstcollectie van 2018 zijn ze gaan samenwerken met het World Food Programme om te helpen bij hun missie om honger te stoppen voor 2030. Het doel van het merk met deze samenwerking is om hun klanten er bewust van te maken hoe veel mensen op de wereld honger lijden en hoe belangrijk goed voedsel is voor mensen. Zo geeft het merk mode ook een praktische kant en een goed platform om aandacht te vragen voor dringende kwesties.

De verschillende Balenciaga items

Het merk heeft een hele geschiedenis en ze dragen ook hun steentje bij aan een betere wereld, maar wat verkopen ze nou eigenlijk precies? Hun assortiment is uitgebreid, zowel voor vrouwen als mannen. Ze verkopen tassen, kleine leren items zoals portemonnees, schoenen, sieraden, kleding, zonnebrillen, accessoires en zelfs cadeautjes. Er zijn ontzettend veel collecties, en zelfs een paar kinder-collecties! Voor iedereen is er dus wel een Balenciaga item die bij hun past, en dat maakt het merk zo ontzettend veelzijdig en de moeite waard!