Nadat mijn broertje en zusje klaar zouden zijn op de middelbare school, wilden we graag met het gezin een grote reis maken. Ongeveer negen maanden voor de zomervakantie gingen we met zijn alle bedenken waar we heen zouden willen gaan. We zaten heel erg te twijfelen tussen Sri Lanka of een rondreis Costa Rica. Na veel onderzoek online en in reisgidsen hebben we besloten om naar Costa Rica te gaan. We gingen ieder voor zich uitzoeken wat ons leuk leek om te doen en om te zien. Toen we op een avond bij elkaar kwamen zagen we dat veel van onze uitgezochte plekken overeenkwamen. We besloten om ze via een online kaart van Costa Rica, alle plekken op één kaart aan te geven. We zagen na een tijdje een soort route verschijnen. 

Begin van onze reis

Om te beginnen zouden we landen in San Jose. Dit is ook de hoofdstad van Costa Rica. Hier zouden we in de avond landen, dus boekten we meteen een hotel om te slapen. Toen we aankwamen waren we ook heel moe, we hadden in totaal achttien uur gevlogen en hadden een jetlag. Het was een relatief klein hotel, maar dicht bij een marktje. Dus toen mijn vader en ik om vijf uur in de ochtend wakker werden, liepen we naar buiten en was daar al een lokaal marktje bezig. Toen we terugkeerde in het hotel werd ook de rest van de familie wakker. We gingen samen ontbijten in de botanische tuin. Dit was een heerlijk welkom in het nieuwe land. Na het ontbijt werd onze auto afgeleverd door een autoverhuurbedrijf. We hadden een terreinwagen gehuurd. Dit kon soms wel nodig zijn, omdat het momenteel het regenseizoen was, spoelden wegen nog wel eens weg na een heftige regenbui. 

La Fortuna

Nadat we de auto hadden ingepakt gingen we op pad naar onze eerste bestemming, La Fortuna. We reden door de bergen, onderweg kwamen we veel mooie uitzichtpunten tegen. Dit gaf ons meteen een goed beeld van het land. Eenmaal aangekomen in La Fortuna, sprongen mijn broertje, zusje en ik direct in het zwembad. We waren allemaal een beetje moe van de jetlag, dus na het zwemmen lagen we bij te komen op de kamer. Richting het einde van de middag reden we met zijn alle naar de stad om een restaurant uit te zoeken. Veel terrassen waren overdekt, dit kwam natuurlijk omdat het wel warm was, maar ook veel regende. Uiteindelijk hebben we die avond pizza gegeten. De volgende dag gingen we naar een park met allemaal hangbruggen. Dit bleek het begin van een super vakantie te zijn.