Deurwaarder inschakelen

Vorig jaar ben ik mijn eigen bedrijfje begonnen: ik bak taarten, cakes en koekjes. Ik hield altijd al enorm van bakken en zo ben ik hier ingerold. Als er een vriendin jarig was maakte ik de taart, en ik werd door meer en meer mensen uit mijn omgeving hiervoor gevraagd. Vorig jaar besloot ik daarom de stap te zetten en hier professioneel mee aan de slag te gaan. Heb jij net als ik een ondernemersdroom, en wil jij een eigen bedrijf beginnen? In deze blog geef ik je een paar tips hoe je dit kunt realiseren!

1. Hoe ziet jouw onderneming eruit?

Als eerste moet er een plan liggen. Wat wil je precies gaan doen? En hoe ga je dit doen? En voor wie ga je dit doen? In andere woorden: wat is jouw product en wie is jouw doelgroep? En wat heb jij nodig om dit product bij die doelgroep te krijgen? Neem hier echt even de tijd voor om dit helder uit te werken. Want dit is het plan waar jij jouw hele onderneming op gaat baseren. Vraag advies en tips van mensen uit je omgeving of andere ondernemers. Kijk anders eens online wie zich met ongeveer hetzelfde bezighoudt en hoe zij dit aanpakken!

2. Hoe ziet jouw verdienmodel eruit?

Als je eenmaal je plan en doelgroep duidelijk hebt kun je nadenken over het financiële plaatje: hoe ga jij hier geld mee verdienen? Wordt jouw onderneming je hoofdinkomen? Of blijf je er naast een andere baan houden? En gaan mensen bijvoorbeeld per product betalen, of ga je een abonnementsservice aanbieden? Kijk wat het beste bij jouw product en inkoop past. Als je hoge inkoopkosten hebt wil je snel je geld van je klanten ontvangen, hou hier dan rekening mee.

Het is ook goed om een back-up achter de hand te hebben. Want wat nou als een klant niet betaald? Als je geen andere mogelijkheid meer ziet kun je dan een Deurwaarder inschakelen. Deze zorgt dat jij je geld terugkrijgt.

3. Een goed begin is het halve werk

Heb je alle hierboven genoemde zaken uitgezocht en op orde? Dan is het tijd om te beginnen! Zorg dat je pas begint met ondernemen als je echt alles op orde hebt. Aan het begin is het namelijk moeilijk om meteen een betalingsachterstand te moeten wegwerken… Het zou zuur zijn als je vol goede moed begint met ondernemen en dat je er snel achter komt dat je een grote inschattingsfout hebt gemaakt. Zorg daarom dat jij goed voorbereid begint en dan staat niets meer je ondernemersdroom in de weg. Veel succes met je onderneming!