Als je ervoor kiest om een eigen onderneming op te richten zul je er waarschijnlijk ook voor kiezen om een zakelijke rekening te openen. Een zakelijke rekening open je om je persoonlijke uitgaven en de uitgaven van je bedrijf goed te kunnen onderscheiden. Op deze manier krijg je een beter overzicht over de uitgaven en inkomsten. Zo kun jij zien hoe winstgevend je onderneming is en op welke vlakken nog het meeste te verbeteren is. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten als je een zakelijke rekening wilt gaan openen?

Verschillen tussen zakelijke rekeningen

Het openen van een zakelijke rekening is niet verplicht, maar een persoonlijke rekening gebruiken voor zakelijke transacties is tegen de wetten. Er wordt door banken met steekproeven gecontroleerd of je je rekening niet gebruikt voor zakelijke transacties. De kosten van het openen van een zakelijke rekening kunnen onderling nogal verschillen. Niet elke bank heeft dezelfde voordelen en het is dan ook goed om verschillende banken te vergelijken. Een zakelijke rekening vergelijken kun je doen op verschillende plekken op het internet. Bij zzpdaily.nl kun je een hoop informatie vinden over de verschillen tussen zakelijke rekeningen. Zo zullen de kosten van het openen van een zakelijke lening per bank verschillen. Dit kan variëren tussen de 0 en 300 euro. Daarnaast zijn er bij een hoop banken ook transactiekosten bij zakelijke rekeningen. Als beginnend ondernemer kun je echter vaak verschillende voordelen krijgen bij het openen van een zakelijke rekening. Ook kun je rente krijgen over het geld dat je op de zakelijke rekening hebt staan. Dit is echter bij een hoop banken op dit moment 0%.

Er zijn echter nog een aantal andere dingen waar je op moet letten bij het openen van een zakelijke rekening. De kosten van een zakelijke rekening zijn hoger dan een privé betaalrekening. Niet elke bank heeft dezelfde producten en diensten die je ze kunnen aanbieden. Zorg ervoor dat je bij het openen van een zakelijke rekening alles weet over internetbankieren, het hebben van een wereldpas en hoe het in zijn werking gaat als je vreemde valuta krijgt. Ook is het nodig om je te verdiepen in het aanvragen van een creditcard en het afsluiten van bepaalde leningen. Wanneer je als beginnend ondernemer geld nodig hebt, kun je bij de ene bank een stuk eenvoudiger een lening aanvragen dan bij de ander. Ook is het goed om te weten of je de transacties van je zakelijke rekening kunt koppelen aan je boekhouding. Dit zal je namelijk, zeker als je alles zelf moet doen, een hoop tijd gaan besparen.