Elke woensdagmiddag willen mijn zonen heel graag bij Job en Stef spelen. Dit zijn ook twee broers die toevallig bij mijn zonen in de klas zitten. Job is even oud als mijn oudste zoon en ze zitten samen in groep zeven van de basisschool. Stef is twee jaar jonger en zit bij mijn jongste zoon in groep 5 van dezelfde basisschool. Dit is dus een perfecte combi want alle vier de jongens kunnen het heel goed met elkaar vinden. Toch voel ik mij een beetje schuldig dat ze altijd op woensdagmiddag bij Job en Stef thuis willen spelen. Ondanks dat ik geniet van mijn vrije tijd op de middag, heb ik toch het gevoel dat het niet eerlijk is tegenover hun ouders. Zij zitten namelijk elke woensdag middag met vier energierijke jongens thuis.

Ik vroeg mij af waarom

Ik heb wel eens aan mijn zoons gevraagd waarom ze zo graag daar spelen en niet hier. Het antwoord was dan simpelweg, “daar kunnen we voetballen”. Hier was ik toch een beetje verbaasd over, want wij hadden toch ook gewoon een voetbal en een grasveld in de tuin? Ook al moet ik eerlijk zeggen dat dit grasveld wel een beetje bruin was met kale plekken. Maar het is ook heel lastig om een mooi groen grasveld te hebben als het hele veld in de schaduw van de bomen eromheen ligt. Dus besloot ik om een woensdagmiddag met de jongens mee te gaan naar het huis van Job en Stef. En daar trof ik een heel mooi grasveld aan van kunstgras. Terwijl de jongens aan het voetballen waren, raakte ik met de ouders in gesprek over hun kunstgras. Het bleek dat zij daar heel veel over wisten, bijvoorbeeld waar kunstgras is ontstaan. Dat is namelijk in Genemuiden, kunstgras Genemuiden zit gevestigd in Overijssel.

Zelf ook aanschaffen

Ze vertelden dat zij ook de overweging voor kunstgras hadden gemaakt omdat hun tuin ook voor een groot deel in de schaduw ligt. Hierdoor is het voor gras lastig om te groeien en mooi groen te blijven. De ouders van Job en Stef hebben er nooit spijt van gehad, ze vinden het ook fantastisch dat de jongens er zo lekker op kunnen voetballen zonder dat het beschadigd raakt of er veel modder op hun kleren komt. Als tip gaven ze mij nog mee om voor kunstgras online te gaan zoeken. Mijn zonen vonden het al fantastisch om op te spelen en zelf had ik ook wel behoefte aan een mooi groen grasveld in plaats van ons bruine veld met gaten.