Op zoek naar een leuke activiteit voor op school om geld in te zamelen voor het goede doel? Overweeg dan eens een schoolmarkt!

Een schoolmarkt is een leuke manier om geld in te zamelen voor een goed doel. Kinderen en scholieren verkopen hun knutsels en creaties. Een concept dat werkt op zowel de middelbare school als basisschool.

Met de inkoop en verkoop, de promo en het productieproces leren de scholieren meteen iets over het bedrijfsleven. Maar het vinden van producten die gemakkelijk genoeg zijn om te maken voor je kind (of met zijn twee), terwijl ze ook interessant genoeg zijn voor iemand om te kopen, kan een uitdaging zijn! Een divers aanbod is ook belangrijk om de markt een succes te maken. Met alleen maar koekjes is de verkoop gering. Zoek naar een leuk én winstgevend project. In deze blog, vijf voorbeelden op een rijtje.

1. Doe het zelf badzout

Dit is het perfecte Marktdag-project voor school! Badzout ziet er prachtig uit, is gemakkelijk te maken en is precies goed voor basisschoolleerlingen.

Bovendien verkopen ze over het algemeen heel goed, zijn er veel vraag naar en populair bij zowel kinderen als volwassenen. Iedereen houdt van badzout met geparfumeerde essentiële oliën. Lekkere geuren zijn onder andere lavendel, kamille, munt of eucalyptus.

2. Slijm

Ja, het is nog steeds enorm populair en gemakkelijk te maken in verschillende varianten.

Toen mijn dochter meedeed aan haar laatste ondernemersdag waren de meiden met een slijmkraam halverwege de dag uitverkocht! Slijm verkocht het meeste van al het andere dat werd aangeboden. 

Overweeg ook om slijmkits te verkopen, aangezien veel ouders weten dat hun kinderen slijm willen maken, maar niet de moeite willen nemen om al het materiaal te verzamelen en de weg te vinden.

3. Tie-dyed

Of je nu overhemden, zakdoeken, canvas tassen of iets anders wilt tie-dyen, tie-dye is superleuk om te maken! Bovendien worden kopers aangetrokken door kleurrijke patronen. Ik heb stands met tie-dyed items volledig (en snel) uitverkocht gezien! Ook hier is het de moeite waard een tie-dye pakket et verkopen.

4. Boekenleggers

Een klassieker. Perfect voor kinderen van alle leeftijden om te creëren, omdat je het vaartuig kunt aanpassen aan hun vaardigheden en vaardigheidsniveau. Voel je vrij om hier creatief mee om te gaan, met linten, franjes, kwastjes en meer. Boekenleggers verkopen misschien niet zo goed als andere opties op deze lijst, maar het is een geweldig idee voor jongere kinderen om te maken.

5. Geurkaarsen

Hoewel dit meer geschikt zou zijn voor een ouder kind om te maken (of samen met een volwassenen), verkopen kaarsen heel goed.Mensen genieten altijd van kaarsen. Ik raad aan om verschillende geuren te gebruiken en misschien een paar verschillende maten. Kaarsen maken is echter niet de goedkoopste optie, en je zult er flink veel moeten maken om rendabel uit te komen.

Denk voor een goede verkoop ook aan handige gripzakjes, verpakkingszakjes of andere leuke tasjes om het materiaal in mee te geven. Je kunt de kinderen zelfs bonnetjes laten schrijven of een visitekaartje laten maken. Super leuk en leerzaam!