Kaas, iets wat echt Nederlands is en door vrijwel iedereen wordt gegeten. Kaas kan op diverse manieren gegeten worden. Het kan op een cracker, op brood, op een tosti of op de borrelplank worden gebruikt. Er zijn veel verschillende soorten kaas en dit maakt de keuze erg lastig. Natuurlijk is het per persoon verschillend welke kaas zij lekker vinden, maar als je iets nieuws wilt proberen is het erg lastig om een keuze te maken. Waar kun je het best naartoe om echte Nederlandse kaas te kopen?

 

Echte boerenkaas voor iedereen

Gouda, ook wel de stad van kaas genoemd. Dit is de stad waar de echte boerenkaas vandaan komt en je ze op verschillende manieren kunt kopen in de winkel. Boerenkaas kopen kan in plakjes, blokken, stukken en ook blokjes. Boerenkaas is niet alleen belegen kaas, dit gaat een stuk verder dan alleen de belegen kaas. Er zijn steeds meer soorten kaas bijgekomen en er komen steeds meer soorten kaas bij, zo zijn er nu ook kazen met truffel olie. De bekendste kazen zijn de oude kaas, belegen kaas en de jonge kaas, deze worden het meeste verkocht en op brood gegeten.

Boerenkaas wordt op wel 340 verschillende boerderijen gemaakt en is internationaal bekend. Voor boerenkaas wordt vers gemolken melk gebruikt en dit maakt de smaak van de kaas nog karakteristieker. Een ander groot verschil met kaas die in een fabriek wordt gemaakt, is het feit dat de melk niet wordt verhit tijdens het productieproces. Dit gebeurt in fabrieken wel om ervoor te zorgen dat dit proces minder lang duurt. 

Er zijn verschillende koeien die melk leveren waarvan boerenkaas gemaakt wordt. Hierdoor is het niet zo dat er vaste voedingswaarden kunnen worden gekoppeld aan boerenkaas. Dit komt doordat de melk van de koeien niet altijd exact hetzelfde is. Bepaalde eigenschappen van de melk zoals het vetpercentage kunnen variëren waardoor ook de voedingswaarden van de kaas verschillend kunnen uitpakken. 

 

Kaas kopen op een webshop

Je kunt eenvoudig kaas kopen in de supermarkt. Echter, dit is niet altijd ideaal. Het is bijvoorbeeld zo dat veel supermarkten niet alle soorten kaas die veel Nederlanders graag willen kopen in hun assortiment hebben. Daarom is het een goed idee om op zoek te gaan naar een webshop waar je kaas kunt kopen.

Er is ook een kaas webshop, waarop je allerlei verschillende soorten boerenkaas, geitenkaas of kaasfondue kunt kopen. Het is erg makkelijk om op deze webshop kaas te bestellen. Dat is erg fijn aangezien je hiervoor niet eens de deur uit hoeft. Daarnaast is het assortiment van deze webshop vele malen groter dan dat van een supermarkt.