drone

De drone is een een gadget die de laatste paar jaar ontzettend gegroeid is in populariteit. Het is namelijk een ontzettend leuke manier om adembenemende foto’s of video’s te maken vanuit de lucht. Door de populariteit en bijzondere foto’s en video’s zijn er ineens ontzettend veel verschillende modellen verkrijgbaar. Uiteraard verschillen deze drones op allerlei manieren van elkaar. Niet alleen het prijskaartje varieert, ook de bestuurbaarheid en de kwaliteit kunnen per model weer anders zijn. Ontdek hier waar je op moet letten voordat je een drone gaat aanschaffen.

Algemene kenmerken drone

Er zijn ten eerste een aantal algemene kenmerken te noemen die een degelijke drone zal hebben. Controleer dus of de variant die jij op het oog hebt, deze algemene kenmerken bezit. Zo moet ieder model uitgerust zijn met een camera waarmee je gedetailleerde beelden kan krijgen. Hierdoor is het mogelijk om mooie foto’s of beelden te maken. Daarnaast beschikt  iedere drone over de capaciteit om te vliegen op redelijke hoogtes. De maximale hoogte is afhankelijk van zaken als het aantal propellers, de stabiliteit en de wendbaarheid.

Zaken waar je op moet letten

Sta je op het punt om een drone te kopen? Let dan even op de volgende zaken voordat je het geld neerlegt. Zo is het handig om te controleren op de volgende afkortingen: RTF, BNF en ARF. Hoogstwaarschijnlijk zal je zo’n afkorting tegenkomen bij de door jou uitgekozen drone. De afkortingen hebben te maken met de staat waarin het apparaat zich bevindt. Niet alle modellen zijn namelijk direct klaar om te vliegen. Aan de hand van deze afkortingen kan je zien in welke staat jouw model is. RTF staat voor “Ready To Fly” en kan gelijk gebruikt worden.

BNF staat voor “Bind And Fly”. Deze drone is wel volledig in elkaar gezet, maar heeft geen controller. Deze moet jij al bezitten voordat je het apparaat kan gebruiken. Bovendien moet je controller wel in dezelfde frequentie staan als het apparaat. Anders heb je er alsnog niets aan. Tot slot staat ARF voor “Almost Ready To Fly”. Deze definitie is erg breed. Over het algemeen zijn modellen met deze afkorting eerder kits dan echt kant-en-klare producten. Let dus goed op de afkortingen voordat je zomaar iets aanschaft!

Tot slot zijn factoren als de wendbaarheid en de stabiliteit zaken waar je zeker op moet letten bij aanschaffen van een drone. Betere wendbaarheid houdt in dat je er gemakkelijker mee kan vliegen. Ben je niet zo’n ster met een controller? Dan is een hoge wendbaarheid wel zo praktisch voor jouw drone. Stabiliteit kan vervolgens weer invloed hebben op de kwaliteit van de beelden die je maakt met de drone. Als jouw drone niet zo stabiel is, zal het lastig worden om mooie foto’s te maken. Kijk hier dus goed naar tijdens het uitzoeken van een geschikt model. Het zou immers zonde zijn als je na aanschaf er niets mee kan doen.