Dakkapel

Als je je huis echt wil opleuken, is het een optie om te kijken naar een dakkapel. Een erker geeft allerlei mooie voordelen, zoals extra ruimte, licht, en sfeer. Je kunt je dakkapel ook op maat laten maken. Als je je dakkapel een moderne uitstraling wil geven zijn nieuwe kunststof kozijnen een mooie toevoeging. Beiden zijn ontzettend duurzaam.

Ruimte en sfeer van dakkapel

Waar normaliter een klein zolderraampje had gezeten, zitten nu veel meer ramen. Waar eerst een onhandig schuin dak was geweest, is nu een zee van ruimte. De vloer onder het dak kan nu gebruikt worden voor allerlei doeleinden, zoals een nieuwe kinderspeelruimte of een mancave. Een dakkapel kan op allerlei plaatsen in je huis gezet worden, je kunt het zo gek nog niet bedenken. Zo kan de erker geplaatst worden op zolder, in de slaapkamer, in een kinderkamer, de badkamer, werkkamer of knutselkamer (als je die had). Na plaatsing van een dakkapel wordt die ruimte je meest geprijsde ruimte in je huis. Je zult hem graag aan gasten willen laten zien en zij zullen alleen maar positief reageren.

Makkelijk te installeren en onderhoudsarm

Je zou het echt niet gezegd hebben, maar toch is het mogelijk. Een dakkapel kan namelijk al binnen 1 dag geĆÆnstalleerd zijn! Je kunt er een volledige binnenafwerking bij krijgen om de boel mooi aan te laten sluiten bij je huis. Ook is een dakkapel sowieso kindveilig. Niet alleen dat, hij is ook nog eens onderhoudsarm. Dat is hij al helemaal als je er kunststof kozijnen in laat zetten in plaats van een ander soort kozijnen. Je dakkapel zal zo lang mee gaan als je huis. In de afwerking heb je verder diverse mogelijkheden om te zorgen dat je het krijgt zoals je het voor je had gezien. Dat is natuurlijk altijd belangrijk.

Dakkapel op maat laten maken

Wist je dat het ook mogelijk is om je erker volledig op maat te laten maken? Je kunt je eigen creativiteit inzetten om een erker te bedenken die helemaal voor jou geschikt is. Lees wel even goed de regels wat betreft dakkapellen. Hij moet namelijk aan bepaalde afmetingen voldoen volgens de regelingen die we in Nederland hebben. Als je binnen die regeltjes valt, dan kun je een vergunningsvrije erker plaatsen. Echter als je iets heel geks wil, zul je een vergunning aan moeten vragen bij je gemeente. Laat je ook adviseren door professionals voor het op maat laten maken.