caravan huren

Een caravan huren kan veel voordelen opleveren boven het kopen van een caravan. Bovendien is het leuk en avontuurlijk om er met een caravan op uit te trekken. Tegenwoordig zijn er heel veel mogelijkheden voor het huren van een caravan. Je hebt een ruime keuze en je kan elke vakantie weer wat anders kiezen, passend bij wat jij op dat moment nodig hebt. Dus nadenken over een caravan huren kan zeker geen kwaad.

Op de camping

Wij Nederlanders zijn gek op kamperen. Zodra het mooi weer wordt trekken we er allemaal weer massaal op uit met ons huisje achter de auto. De variatie in het aanbod van campings zowel in binnen- als buitenland is groot. Van eenvoudige campingplaatsen tot een plekje met je eigen douche en toilet, het is allemaal mogelijk. Bovendien geeft kamperen je veel vrijheid. Bevalt het je niet, dan pak je gewoon alles in en trek je weer verder. Meestal is er altijd wel ergens een ander plekje voor je beschikbaar, behalve misschien in de zomervakantie.

Caravan huren: de voordelen

Het kopen van een caravan is een enorme investering. Bovendien moet je hem dan ook ergens stallen en het onderhoud komt ook voor jouw rekening. Wil je al die zorgen niet hebben dan is een caravan huren een hele goede optie. Het leuke van een caravan huren is dat je elke keer weer wat anders kunt kiezen. Heb je dit jaar een klein budget, dan ga je voor een eenvoudige, kleinere caravan. Kun je je eens wat meer veroorloven dan kies je een grotere en luxere variant. Van de verhuurder mag je verwachten dat hij een goed onderhouden caravan verhuurt. Je hoeft hem alleen nog maar achter je auto te koppelen.

Let op het volgende

Natuurlijk moet je wel nagaan of de auto de caravan kan trekken. Zeker als je bergachtig gebied ingaat. Als je een caravan huurt dan moet je ook rekening houden met bijkomende kosten als verzekeringen en borg. Die laatste krijg je natuurlijk wel terug als je de caravan in goede staat inlevert. Maak daarover ook goede schriftelijke afspraken. Check ook altijd bij de verhuurder of je het juiste rijbewijs hebt om een bepaalde caravan te huren. Net als vakantiehuisjes stijgen de prijzen in het hoogseizoen voor het huren van een caravan. Ook dat is iets om rekening mee te houden.

Maar heb je eenmaal een keuze gemaakt dan kun je zorgeloos op vakantie met je caravan en genieten van de vrijheid die dat je biedt!