Waar het vroeger bijna alleen maar mogelijk was om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen via het eten, is dit vandaag de dag al lang niet meer het geval. Je kunt er namelijk tegenwoordig ook voor kiezen om voedingssupplementen te eten. Deze supplementen worden dagelijks in grote hoeveelheden geproduceerd en je kunt zowel vitamines als mineralen binnen krijgen op deze manier. Het aanbod van de supplementen is steeds gevarieerder en het kan een zeer goede aanvulling zijn op je dieet. 

De verschillende soorten voedingssupplementen

Als het gaat om supplementen van een bedrijf als golden naturals, kun je vaak kiezen uit enkelvoudige, gecombineerde supplementen en multivitaminen. Ook zijn er nog een aantal overige supplementen die niet onder deze categorieën vallen. De enkelvoudige voedingssupplementen zijn supplementen met maar één variant supplement. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan vitamine D, waar verder niks anders in zit. Dit is ook meteen een supplement dat voor veel Nederlanders aan te raden is om extra bij te nemen. Ondanks dat het innemen van supplementen je kan helpen bij het behalen van bepaalde doelen, is het ook belangrijk dat je normaal blijft eten. Zorg er dan ook voor dat je niet minder gaat eten vanwege je supplementen. De enige reden om de supplementen te nemen, is puur als een aanvulling van het eten dat je al eet.

Gecombineerde supplementen die je kunt kopen

Naast de enkelvoudige supplementen zijn er ook supplementen die je kunt innemen waar meerdere voedingssupplementen in zitten verwerkt. Je kunt een combinatie van zowel vitamines en mineralen innemen. Er zijn van de gecombineerde supplementen verschillende samenstellingen die elk zo hun eigen voordelen hebben. Je kunt onder andere kiezen voor vitamine B-complex, waar meerdere vormen van vitamine B in zitten. Vitamine B is weer goed voor je weerstand, waardoor je beter in je vel gaat zitten. 

Kiezen voor Multivitaminen als supplement

Naast de eerdere genoemde vormen van supplementen, kun je er ook voor kiezen om voor multivitaminen te gaan. Dit is net als bij de andere supplementen geen vervanging, maar een aanvulling van stoffen die je gedurende een dag binnen moet krijgen. Je kunt deze vorm van supplementen innemen door een pil in te slikken. Op deze manier kun jij in een keer verschillende soorten vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Anders dan de meeste supplementen is dit een vorm van supplementen die je in een keer een complete aanvulling geeft. Op deze manier hoef jij gedurende de dag net wat minder van elke voedingsstof binnen te krijgen.