Een webshop onderhouden komt vaak met een hoop verschillende en onverwachte wendingen waar je rekening mee dient te houden. Een webshop is onderdeel van een enorm bewegende markt waar concurrentie eerder een regel dan een uitzondering is. Hierdoor dien je je continu aan te passen en je functies te verbeteren voor de klanten. Magento 2 is een systeem dat zich hier perfect bij kan scharen. Het biedt de mogelijkheid om te verbeteren in de snelheid en gebruikersvriendelijkheid van de site. Hieronder valt er nog meer te lezen over de mogelijkheden die een magento 2 webshop jou en je webshop kan bieden.

Ondernemer

Niet alleen is het voor de klant heel voordelig als de eigenaar van de webshop Magento gebruikt, voor de ondernemer zelf is het ook heel handig. Dit heeft vooral te maken met de mogelijkheden die een ondernemer heeft wanneer er gebruik wordt gemaakt van agenten. Een van deze mogelijkheden is bijvoorbeeld om meerdere webshops te hebben onder overkoepelende webshop. Dit is vooral strategisch heel handig en het geeft een ondernemer de kans om vanuit één centraal punt de webshop te beheren.

Gebruikersvriendelijkheid

Bij een magento webshop laten bouwen zul je merken dat het systeem het hoogst zal scoren in gebruikersvriendelijkheid. Dat is niet gek, daar ligt namelijk de grootste nadruk op. De gebruikersvriendelijk ligt vooral het doel om de klant zo zelfvoorzienend mogelijk te laten zijn. Een klant in een webshop zal dit ervaren als de mogelijkheid om heel veel zelf te bepalen. Dit kan met verzending, betaling, maar ook met koopmogelijkheden te maken hebben. Het gaat vooral over het gevoel dat je een klant geeft dat hij zonder problemen iets gekocht heeft op eigen voorwaarden. Achter de schermen is dit iets wat magento 2 mogelijk maakt.

Zoeken

Wanneer je als klant terecht komt bij een webshop zien de pagina’s er vaak hetzelfde uit. Een hoop producten bij elkaar die allemaal een gemene deler hebben. Een kledingwinkel, of juist een webshop voor huishoudartikelen. Ondanks dat al deze producten je bekend voor kunnen komen, betekent het nog niet dat je altijd weet wat je zoekt of hoe je een product moet duiden. Magento 2 b2c geeft de klant de mogelijkheid om snel de zoekmachine op de webshop raad te kunnen plegen. Door middel van overkoepelende termen is het voor een klant veel sneller mogelijk om een product naar wens te vinden, in plaats van dat de klant eerst op zoek moet naar de specifieke naam van het product.