Ga jij nog op vakantie? 

 

En nee, dat betekent niet per se cocktails drinken aan het zwembad in een all inclusive resort in de zon, maak je geen zorgen. Misschien hou je er helemaal niet van om over de grens te gaan, of wie weet past dat nu gewoon niet in je plaatje. Wat het ook is, als je niet naar het buitenland wil, betekent dat niet dat je hele vakantie verloren is. Op vakantie in eigen land is namelijk ook superleuk! Lekker naar een camping veluwe met zwembad, of een camping in friesland met zwembad? Sowieso een zwembad dus; lees mee!

Wat gaan we doen? 

Eerst is het belangrijk om erachter te komen op wat voor vakantie je eigenlijk zit te wachten. Wil je graag de natuur in? Heerlijk lange wandelingen maken met je hond, je partner, of allebei? Klimmen, misschien zelfs? De hele vakantie in het zwembad baantjes trekken tot je de conditie hebt van een professioneel zwemmer? Of zit je aan de andere kant van het vakantiespectrum, en ben je pas gelukkig als je zo min mogelijk hoeft te bewegen en de hele dag lekker buiten je tent of aan het zwembad kan liggen? En dan s’ avonds naar een restaurantje kan rollen? Of misschien wil je juist de hele dag flaneren door leuke stadjes, s’avonds lekker eten bij de tent?

Waar gaan we heen? 

Welke vakantieganger je ook bent; er is een camping voor jou. Zoek een gebied uit, bijvoorbeeld ergens in Friesland of de Veluwe, waar de hoeveelheid natuur aanwezig is waar jij naar op zoek bent. Kijk ook vooral naar de dingen die er te doen zijn op de camping—wie weet vinkt dat al je meeste vakantiebehoeftes af! Én laat je ook verrassen door hoe leuk kamperen in eigen land wel niet kan zijn. Uiteindelijk gaat vakantie erom dat je er even uit bent, dat je even ontspant én even iets leuks doet met de mensen waarvan je houdt. Daar hoef je niet per se voor aan de Cote d’Azur te zijn; dat kan gewoon in Nederland! Pak licht in, dan hoef je niet zo veel te sjouwen, of neem je hele keuken mee. Wat je ook doet, zorg ervoor dat jij en je gezelschap het naar hun zin hebben. 

 

Ga dus lekker in eigen land op vakantie, zoek uit waar je zin in hebt en veel plezier met kamperen! Fijne vakantie!