De serie Pokémon is razend populair onder veel verschillende leeftijden. De serie van Pokémon begon op tv in de jaren negentig. Sinds die tijd is de serie al onder veel verschillende leeftijden populair geworden en gebleven. Door de populariteit is het voor de serie mogelijk geweest om op veel verschillende vlakken uit te breiden. Zo kan je Pokémon ook al veel jaren in diverse films tegenkomen, zijn er games voor verschillende spelcomputers gemaakt en is het spel voor op de mobiele telefoon uitgebracht. Diverse generaties zijn dan ook opgegroeid met de serie. De Pokémon zijn er in veel verschillende typen en dat maakt dat deze Pokémon voor iedereen zo interessant blijven. Bovendien is het nu ook al jaren mogelijk om de verschillende soorten Pokémon te sparen. Dat kan je doen met de kaarten van Pokémon.

Kaarten 

De kaarten van Pokémon zijn erin ontzettend veel verschillende soorten. Hierdoor is het mogelijk om al jouw favoriete Pokémon te gaan sparen. Sommige mensen kopen de kaarten om zo veel mogelijk soorten bij elkaar te kunnen krijgen en anderen proberen met de kaarten het bedoelde spel te spelen. Daarnaast zijn er ook steeds meer verzamelaars aan het bijkomen met de Pokémon kaarten. De kaarten van jaren geleden worden soms voor veel geld verkocht. Meer en meer personen proberen dan ook dit soort kaarten te bemachtigen om hier uiteindelijk wat geld mee te kunnen verdienen. Voor de enthousiaste verzamelaar zijn de kaarten vooral gewoon erg leuk om te sparen. De kaarten kunnen trouwens op verschillende manieren worden gekocht. Dit gebeurt al lang niet meer alleen maar in de bekende pakjes waar een paar Pokémon kaarten in te vinden zijn. 

Boxen 

Het is nu namelijk ook mogelijk om de kaarten in verschillende soorten boxen te kopen. Op deze manier kan je in één keer een grote hoeveelheid aan kaarten aanschaffen met de box. Een Pokemon collection box is hierbij bijvoorbeeld een zeer favoriete optie. Deze boxen zijn er namelijk in diverse thema’s. Ieder thema zit daarbij vaak verbonden aan een specifieke soort Pokémon. Binnen de box kan je uiteraard verschillende soorten van de gewone soorten kaarten verwachten. Daarnaast is het echter ook mogelijk om speciale kaarten tegen te komen. Zo zal je een ook vergrootte versie van een kaart in de box zien. Naast de collection box kan je ook kiezen voor de Pokemon elite trainer box. Ook in deze box zitten veel verschillende soorten kaarten waar je als verzamelaar goed van kan gaan genieten.