Een kelim is een schitterend vloerkleed dat in ieder interieur past. Je kunt een kelim gewoon online kopen, maar je kunt ook een kijkje nemen in de showroom in Haarlem. Dat laatste is misschien wel een beter idee. Je kunt de kelims dan van dichtbij zien en je weet zeker dat de kleuren passen bij hoe jij je (nieuwe) interieur in gedachten hebt. Wil je geen kelim maar liever een vloerkleed vintage, dan vind je die daar ook! Welk kleed je ook kiest, je merkt direct dat het iets doet met de sfeer in je huis. Je voelt de warmte en ervaart de kleuren. Ja, een mooi vloerkleed is een echte aanwinst in jouw interieur.

Waarom zou je kiezen voor een kelim?

Het is heel simpel: de meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een gladde vloer. Dat kan een houten vloer zijn, maar ook een PVC of zelfs een betonvloer. En dat is glad en kan wat koud aanvoelen. Om dan toch wat warmte in huis te brengen is een kelim de perfecte oplossing. Je kunt kiezen voor één exemplaar, maar het leuke is dat je deze kleden heel goed met elkaar kunt combineren. Leg verschillende kleden deels over elkaar en geniet van de warmte aan je voeten.

Nog een reden voor zo'n mooi kleed

Niet dat je nog meer redenen nodig hebt, maar toch. Het geluid in je huis wordt flink gedempt door een kleed of twee. Een huis dat industrieel is ingericht met een gladde vloer en gladde wanden kan wat hol klinken. Om het geluid wat te dempen is het dan wel een heel mooie oplossing om daar een kelim voor te gebruiken. Je brengt dan én sfeer én warmte en geluiddemping op een hele mooie manier bij elkaar. Er is een vloerkleed voor ieder interieur. Het gaat vooral om jouw smaak en om wat jij voor ogen hebt. Jij bent de enige die dat kan bepalen.

Is zo'n kleed niet heel erg duur?

Wanneer je ziet wat voor plezier je ervan zult hebben valt de prijs echt reuze mee. Je moet deze vloerkleden zien als accessoire dat meerdere functies heeft. En dan zie je ook dat je daar best wat geld aan mag besteden. Je kunt kelims vinden in verschillende prijsklassen en maten. Het is maar net wat jij, en eventueel je partner, mooi vinden en willen besteden. Om een indicatie van de prijzen te krijgen, kun je op de website kijken.