Vaseline: bijna iedereen heeft er wel een pot van in de kast staan. Vaseline wordt door veel mensen ook wel gezien als een wonderproduct. Het veroorzaakt geen allergische reacties en het verhelpt je droge, schrale huid op een snelle wijze. Veel mensen gebruiken het op kleinere droge plekken zoals op de lippen, handen of schrale plekjes op het lijf. Je kunt ook bodylotion van het merk vaseline kopen waar je met gemak je gehele huid mee kunt insmeren. Zo wordt je huid op een veilige, effectieve en snelle manier gehydrateerd!

Maar, vaseline kun je nog voor veel meer dingen gebruiken. De echte beauty queens kunnen dan ook zeker niet zonder dit veelzijdige product! Wil jij weten hoe je gezonder en bovendien mooier wordt van dit product? Lees dan snel deze blogpost vol met tips!

Maak je eigen verzorgende lipscrub en lip tint

Vaseline vormt een mooie basis om je eigen lipproducten mee te maken. Zo kun je er een zeer verzorgende lipscrub van maken door de vaseline te mengen met wat suiker. Kies de suikersoort en bepaal hiermee precies de grootte van de korrel. Zo creëer je een milde tot krachtige lipscrub om meteen van die nare velletjes en uitgedroogde lippen af te komen. Wanneer je je lippen gescrubd hebt, verwijder je het mengsel en breng je vervolgens een nieuw laagje gewone vaseline aan. Zo zijn jouw lippen weer helemaal kiss proof!

Houd je van wat kleur op je lippen en word jij gek van gekleurde lippenbalsems die jouw lippen steeds blijven uitdrogen? Maak dan je eigen getinte lippenbalsem van vaseline! Dit doe je door de vaseline te mengen met wat lippenstift, blush of oogschaduw in een kleur naar wens. Zo heb jij in een handomdraai heb je perfecte lip tint!

Leren tassen en schoenen weer als nieuw

Vaseline is ook een wondermiddel om je leren producten mee op te knappen. Heb jij leren tassen of schoenen die er dof uitzien en heb jij geen speciaal vet om je schoenen mee in te vetten? Dan kun je ook vaseline gebruiken! Na een behandeling met vaseline zien je schoenen en tassen er weer als nieuw uit.

Vaseline voor je wimpers en wenkbrauwen

Daarnaast kun je vaseline voor je wimpers en wenkbrauwen gebruiken. Het werkt een beetje als een wenkbrauwgel en zorgt ervoor dat je wenkbrauwen de gehele dag in model blijven zitten. Geen mascara bij de hand, maar wel opvallendere wimpers? Gebruik vaseline en laat je wimpers veel meer opvallen. Of krul je wimpers met een wimpertang en gebruik vaseline in plaats van mascara om een natuurlijke look te creëren.