kiezenendelen.nl

Leuke dingen om te doen in Italië

In Europa zijn veel mooie landen te vinden, maar als je aan een Nederlander vraagt wat hun favoriete vakantieland is zullen veel mensen toch hetzelfde zeggen. Italië is voor Nederlanders van alle leeftijden een populaire bestemming voor in de mei- of zomervakantie. Niet alleen het weer in Italië is goed, er zijn nog een hoop andere redenen waarom er zoveel mensen kiezen voor Italië. Of dit nou is voor de actieve toerist of de luie vakantieganger, Italië heeft voor iedereen wel wat. Maar mocht je nou nog niet heel bekend zijn met Italië zijn hier een aantal dingen die je er kunt doen.

 

Activiteiten voor de actievelingen

Italië heeft hele bekende steden, maar ook staat het bekend als een land met hele mooie natuurgebieden. Zo kun je bijvoorbeeld gaan wandelen in de bergen die in het noorden van Italië of mooie tochten maken langs alle mooie stranden die Italië rijk is. Verder is Italië een land met een rijke historie. In de grote steden zijn vaak mooie monumenten en musea te vinden waarin je leert over alle verhalen en al het moois uit de geschiedenis van het land. Mocht je nou gek zijn op grote steden en alle steden willen bezoeken is daar ook een goede oplossing voor. Zo kan je bijvoorbeeld op een stedentrip Milaan, Rome en Turijn bezoeken. Een andere hele mooie stad in Italië is Venetië, wat bekend staat om haar mooie kanalen en bruggen en waar je in gondels door heel de stad kan varen langs alle bezienswaardigheden.

 

Lekker relaxen in Italië

Voor de mensen die wat liever tot rust komen en even lekker niks willen doen op hun vakantie biedt Italië ook genoeg gelegenheden. Je kunt lekker op één van de vele mooie stranden gaan liggen die overal langs de kust van Italië te vinden zijn, maar ook de meren die dit land bezit bieden gelegenheid voor een lekker plekje om uit te rusten. Mocht je iemand zijn die wel houdt van een borrel of een feestje op zijn tijd zijn er ook daar mogelijkheden voor te vinden in Italië. Dit land staat namelijk bekend om de wijn die in verschillende streken wordt gemaakt en de wijnproeverijen die er in deze gebieden aanwezig zijn. Ook het bezoeken van een festival is in Italië een optie, dit kan bijvoorbeeld in Venetië of Siena. Al met al is er in Italië dus genoeg te doen voor alles en iedereen.

 

Mobiele versie afsluiten