kiezenendelen.nl

Heb jij de juiste jas?

Afgelopen winter ging ik voor het eerst naar Zwitserland om te skiën en om te genieten van het mooie Zwitserse landschap. Voordat mijn trip begon, had ik een checklist voor mezelf opgesteld. Omdat dit de eerste keer voor mij was, moest ik leren skiën, maar ik moest ook voorzien zijn van de juiste materialen. Ik moest voorzien zijn van de juiste schoenen, muts, handschoenen en noem het maar op. Waar ik het meeste moeite mee had, was het vinden van de juiste jas. Moet het een dikke jas zijn? Is een bodywarmer goed genoeg? Dit waren vragen die telkens in mijn hoofd bleven zitten.

Een jas is een noodzakelijke kledingstuk. Je draagt een jas wanneer het koud is, maar ook wanneer het regent of sneeuwt. Vooral in Nederland wordt de jas gezien als een belangrijk kledingstuk, omdat het weer vaak varieert. We leven in een land waar het elke dag ander weer is. Het is daarom belangrijk om niet alleen voorzien te zijn van een jas, maar voorzien te zijn van de juiste jas, maar welke jas past het best bij jou?

Jas of bodywarmer

Voor mijn checklist ben ik gaan zoeken op de website www.babista.nl/jassen/ voor de beste jas. Dit is een website met een ruime aanbod aan jassen en daar zit zeker wel een jas die bij mij past. Het bovenlichaam moet volledig geïsoleerd zijn bij een goede jas. Wanneer dit niet het geval is, is het een jas dat niet past bij een persoon als ik. Een bodywarmer daarintegen isoleert het bovenlichaam, maar laat de armen vrij. Dit is een ideale kledingstuk die gedragen kan worden bij weer dat tussen kou en warm in zit. Wanneer het te warm is voor een jas, maar te koud voor een trui, gaat de voorkeur voor een bodywarmer. 

Het is belangrijk om te weten welke voorkeur het best bij je past. De keus voor een heren bodywarmer is wanneer je te maken hebt met doorsnee kou. Dit is niet ideaal voor een trip naar Zwitserland voor mij, maar dit verschilt enorm per persoon. 

Tips

De belangrijkste tip voor het kiezen van de juiste jas of bodywarmer is om bepaalde soorten jassen met elkaar te vergelijken. Ook is het zeer belangrijk om de jassen te visualiseren en te beoordelen op dikte, comfort en kwaliteit. Zonder de jas daadwerkelijk te vergelijken, kan je het niet beoordelen en bestaat er een kans dat je de verkeerde jas koopt. Daarom is het noodzakelijk om tijdens je zoektocht naar de beste jas, daadwerkelijk op pad gaat en weet waar je je geld aan besteed. Dit heb ik ook gedaan en heb inmiddels de jas gevonden die het best bij mij past.

Mobiele versie afsluiten